"mitt i naturen"

Om Ängslyckan och oss

På denna vackra plats finns förutom Ängslyckans Café, Varggropens fågeltorn, eko-bondgården Åhl Grönt samt privata tomter.

Om ni tänkte besöka fågeltornet ber vi er använda anvisad väg och stig. Gå rakt fram förbi soptunnorna så ser ni en brunvit vägvisare i trä till tornet i backen genom fårhagen. Följ stigen. Vi ber er visa hänsyn mot grannar och respektera tomtgränser vid parkering och promenader. 

Är ni intresserade att besöka bondgården eller träffa gårdens djur, vänligen kontakta Ebba/Pär (0703-076523). De hyr även ut det lilla torpet som ligger närmast stora vägen och säljer produkter från gården.

Ängslyckans Café och Stenugnsbakeri bor vår familj: Karin, Anders och My samt katten Muskot och hunden Luna på en tomt på 3300 m2. Här finns både bostadshus och cafe/bageri.

I vårt trädgårdscafé kan man njuta av utsikten från vår takaltan, eller den lilla plattformen längst fram mot sjön. Där kan man avnjuta det rika fågellivet. Vi har sett hela 205 olika fågelarter från vår tomt.
Välkomna att sitta i den vackra pergolan omgiven av växter. Eller vandra omkring i trädgården som innehåller intressanta växter och miljöer för trädgårdsälskare. 

För barnen finns gungor!

Här är våra fyra uteplatser och altaner som man kan mysa i !

s

 

Är vädret lite sämre kan man sitta inne i caféet. Där finns det också en liten presentbutik och ett hantverksbageri & kök. Vi säljer bröd, honung, keramik, naturböcker och presentartiklar med tema fåglar.

Vilka är vi ?

Karin Gerhardt- bakar surdegsbröd och goda bakverk, har gått flera bakkurser på Saltå Kvarn och på Eldrimner i Östersund. Från början biolog med internationell miljöerfarenhet ffa i tredje världen. Hon har också arbetat som natur(tema)reseledare i Spanien och andra länder. I övrigt har hon kunskaper och intresse i trädgård, fåglar och bakning med gamla sorters spannmål!

Anders Arnell - guidar om fåglar, om Vendelsjön och bygden och är medhjälpare "vaktmästare" och medvärd på caféet. Han är naturvägledare, ornitolog och jägmästare. Bedriver ringmärkning av fåglar sommartid vid Örbyhus slott.

Medarbetare

My Arnell Gerhardt

Evelina Hallberg Karlsson

Lisa Umberg

 

Vår hund "Luna" - rasen Shetland Sheepdog